Слънчево и лунно затъмнение ни докарват болести и безпаричие

Слънчево и лунно затъмнение ни докарват болести и безпаричие
Pixabay
A A+ A++ A

В близките седмици два пъти ще бъдем свидетели на опасни затъмнения. Първото от тях ще бъде на 25 октомври, когато слънцето ще бъде затъмнено частично. Няколко дни по-късно, на 8 ноември, пък ще наблюдаваме пълно лунно затъмнение.

Астрономическите феномени обаче никак не са безобидни и влияят пряко и косвено върху живота на абсолютно всички хора. Астрологията винаги е използвала затъмненията като инструмент за предсказания. Със своята цикличност и прогнозируемост те дават възможност за едновременно наблюдение на явлението и случващите се събития и за правене на връзки и аналогии между тях. Древните астролози са наблягали на взаимовръзката между затъмненията и критичната промяна във външните обстоятелства и по тях са предсказвали социални кризи, войни, революции, коронясване или детронация, както и природни бедствия и катаклизми. По време на слънчево затъмнение силата на подсъзнателните импулси се увеличава и придобива качеството на изненадваща стихия. Възможно е скрити желания, тайни страхове, потиснати емоции да излязат на повърхността и да се превърнат в приоритет за личността, но и групата, колектив , общността. Стига се до неочаквани постъпки, крайни решения, действия, които изцяло да преобърнат нормалния жизнен ход. В битов план това не е време за рисково пътуване на дълъг път, за операции, включване в свада или скъсване с партньор. Това са периоди, в които и вашата, и психиката на околните е нестабилна и всичко, което правите, ще е с абсолютно неясен и неочакван край.

Лунните затъмнения от своя страна също оказват влияние върху общата жизненост на хората и това е установено при тълкуването на феномена векове назад. Наблюдават се обща превъзбуда, нервност и безсъние. Тези промени са на физиологично ниво и на ниво нервна система. По-сериозни прояви са събуждането на стари и вече отшумели болестни състояния, както и отключване на нови болести. На ниво психология и взаимоотношения са възможни разриви, трусове в отношенията и нервни сривове. Причината за това е, че при затъмнението се скрива едно от небесните тела, които осветяват Земята, а те са основа на съществуването на живота на Земята. Луната е един от нашите пазители, тя е външният щит на нашата защита и при затъмняването ни влияят ритъма, динамиката и връзките между планетите на ниво над Земята. По тази причина на лунните затъмнения се обръща особено внимание още от древни времена. Древните астролози винаги са се съобразявали с лунните затъмнения, когато са изработвали индивидуален хороскоп. Тази практика продължава и днес. Общите съвети към хората в по-стари времена са били по време на това явление да се преустанови храненето с животински продукти, алкохолът, плътските взаимоотношения, защото това е момент на изпитание за човека, когато може да се отклони от правия път,, пише retro.bg.

#слънчево затъмнение #лунно затъмнение #болести #безпаричие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници