Жълъд на прозореца гони магии и отвръща злите очи

Жълъд на прозореца гони магии и отвръща злите очи
Pixabay
A A+ A++ A

Дъбът е едно от дърветата, към което още древните хора са се отнасяли с голямо уважение и дори страхопочитание. Предците ни вярвали, че това растение притежава силна магия, която може да направи живота им много лек и щастлив. Ето защо прекарвали време около него и споделяйки му преживяванията си, правели амулети за любов, късмет, младост и дълголетие от листата, кората, клоните и дори жълъдите му, пише "Ретро".

Счита се, че талисманите от дъб защитават от зли сили и даряват с увереност, спокойствие и радост този, който ги притежава. За самите жълъди се счита, че са много ценен съюзник на всеки, който следва определени цели. Те способстват за преобразуване на лошата енергия в добра, привличат успеха и даряват с дълголетие.

Жълъдите са незаменим помощник както на жените, така и на мъжете. Древните хора вярвали, че момичетата, които искат по-скоро да се сдобият със съпруг, трябва да носят жълъд в себе си. Талисман от жълъд старите знахари предлагали и на жените, които все още не са се сдобили с рожба. Жълъди се препоръчвали и на мъжете, които страдат от полова немощ. Ако носите ядката в себе си, бъдете сигурно, че ще държите далеч уроките и ще имате късмет. Ако поставите жълъд на прозорец в дома си, той ще защитава от зли помисли и магии цялото семейство. Жълъдът предпазва обитателите на къщата от болести, повишава положителната енергия, дарява ги с трезва мисъл, помага им да вземат трудни решения. Освен това привлича парите и професионалните успехи.

#магии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници