България и Албания подписват за реадмисия на нелегални имигранти

България и Албания подписват за реадмисия на нелегални имигранти
В рамките на визитата министър-председателят ще се срещне със своя албански колега Сали Бериша. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Българският премиер Бойко Борисов ще подпише междуправителствен документ с Албания за реадмисията на лица, пребиваващи без разрешение, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация са на официално посещение в Албания на 22 и 23 октомври.

В рамките на визитата министър-председателят ще се срещне със своя албански колега Сали Бериша, с председателя на парламента Йозефина Топали и с кмета на град Тирана Лулзим Баша.

По време на посещението ще бъдат подписани междуправителствени документи и в сферата на икономиката, образованието, науката и културата.

Като част от събитията в рамките на посещението ще се проведе и среща между български и албански бизнесмени с взаимни търговски интереси.

В българската делегация участват министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министрите на икономиката и здравеопазването Делян Добрев и Десислава Атанасова, както и министърът на образованието Сергей Игнатов и този на културата Вежди Рашидов.

Заедно с тях ще бъдат и зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и кметът на град София Йорданка Фандъкова.

#министър-председател #министър-председател на Албания #България #Албания #документи #образование #имигранти #реадмисия #Сали Бериша #Йозефина Топали #Лулзим Баша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници