Плевнелиев заминава на посещение в Израел и Палестина

Плевнелиев заминава на посещение в Израел и Палестина
Президентът на България Росен Плевнелиев ще посети Държавата Израел и Палестинската автономия в началото на следващата седмица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на България Росен Плевнелиев ще посети Държавата Израел и Палестинската автономия в началото на следващата седмица, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Посещението на държавния глава в Израел на 22 и 23 октомври 2012 г. е продължение на активния политически диалог между двете държави на най-високо равнище, отбелязват от Президентството.

Росен Плевнелиев ще се срещне със своя израелски колега Шимон Перес, с когото ще направят преглед на двустранното партньорство във всички сфери – политическо и икономическо партньорство и сътрудничеството в сферата на сигурността.

По време на срещата ще бъде обсъдено и развитието на Близкоизточния мирен процес.

Президентът на България ще отдаде почит и ще положи венец в мемориала „Яд Вашем" в памет на жертвите на Холокоста. Държавният глава ще се срещне и с председателя на Кнесета Реувен Ривлин.

През втория ден от визитата си в Израел Росен Плевнелиев ще се срещне с министър-председателя Бенямин Нетаняху.

Предвидени са посещения на българския президент в технологичен парк в Йерусалим и в научно-изследователския център „Вайцман" в Тел Авив.

В столицата Росен Плевнелиев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел.

На 24 октомври президентът ще бъде на официално посещение в Палестинската автономия. Росен Плевнелиев ще положи венец пред гроба на Ясер Арафат и ще разговаря със своя палестински колега Махмуд Аббас.

Двамата ще обсъдят перспективите за развитието и задълбочаването на двустранните българо-палестински отношения.

В присъствието на президентите Плевнелиев и Аббас ще бъдат подписани двустранни документи в областта на земеделието и храните, за взаимна защита и обмен на класифицирана информация, както и Работен план за прилагане на Протокола за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Министерството на труда на Палестинската власт.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Израел #Палестина #Палестинска автономия #Холокост #Шимон Перес #президент на Израел #Бенямин Нетаняху #премиер на Израел #Махмуд Аббас #президент на Палестина #Ясер Арафат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници