Facebook блокира руски държавни медии заради "фалшива информация"

Facebook блокира руски държавни медии заради "фалшива информация"
A A+ A++ A

Meta Platforms Inc (FB.O) забранява на руските държавни медии да пускат реклами или да си осигуряват приходи от платформата ни навсякъде по света, съобщи снощи компанията-майка на гиганта за социални медии Facebook. Това е безпрецедентна акция срещу медиите на държава-агресор.

"Продължаваме също да прилагаме санкции към още руски държавни медии", каза в Туитър ръководителят на политиката за сигурност Натаниел Глайхър. "Тези промени вече започнаха да се прилагат и ще продължат през уикенда."

Той добави: "Сега забраняваме на руските държавни медии да пускат реклами или да си осигуряват приходи от нашите платформи където и да са по света" . Първите четири руски държавни медии — Звезда, РИА Новости, Лента.ру и Газета.ру са цензурирани едновременно за разпространение на "фалшива информация". 

 

От своя страна отвчера Русия предприема мерки за частично ограничаване на достъпа до Facebook, съобщи Федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и масовите медии (Роскомнадзор), предаде РИА НОВОСТИ.

"На 25 февруари Генералната прокуратура, съгласувано с Министерството на външните работи, реши да признае социалната мрежа Facebook за замесена в нарушаване на основните права и свободи на човека, както и правата и свободите на руските граждани", се казва в съобщението.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници