Визовият въпрос – приоритет в отношенията между България и САЩ

Визовият въпрос – приоритет в отношенията между България и САЩ
Министърът на външните работи Николай Младенов проведе първата си среща с новоназначения посланик на САЩ в България Марси Рийс. Снимка: МВнР
A A+ A++ A

Разрешаването на визовия въпрос между България и САЩ е един от основните приоритети, към който ще бъде насочено сътрудничеството между двете държави, заяви министърът на външните работи Николай Младенов, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

„Отношенията между България и САЩ са отношения на партньори и приятели, които споделят общи ценности”, каза министър Николай Младенов след първата си среща  с новоназначения американски посланик в София Марси Рийс.

Той благодари за подкрепата, която получава България, в прехода през последните 20 години.

Младенов подчерта, че двете страни имат общи приоритети не само в двустранен план, но и като съюзници в НАТО.

„Ние имаме общи приоритети по отношение на политиката към държавите от региона на Западните Балкани, както и общи виждания за демократичното бъдеще на страните от Близкия Изток и Северна Африка”, изтъкна министърът.

Николай Младенов и посланик Рийс изразиха увереността си, че успешното сътрудничество между България и САЩ може да бъде разширено, особено в сферата на икономиката и инвестициите.

„Надявам се, че ще можем да постигнем и напредък по два важни за българското общество въпроса – подписването на Споразумение за социална сигурност и разрешаването на визовия въпрос, след като бъдат изпълнени законовите изисквания”, допълни външният министър.

#България #САЩ #Николай Младенов #министър на външните работи #МВнР #Марси Рийс #посланик на САЩ в България #София #НАТО #Балкани #Близкия изток #Северна Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници