Посланик Марси Рийс: България и САЩ споделят дългогодишно приятелство

Посланик Марси Рийс: България и САЩ споделят дългогодишно приятелство
Новият американски посланик Марси Рийс даде първата си пресконференция в мисията на САЩ в София. Снимка: Посолство на САЩ
A A+ A++ A

България и САЩ споделят дългогодишна история на съвместна подкрепа и приятелство, заяви новият посланик на Съединените щати в София Марси Рийс.

„Нашата съвместна работа както на двустранна основа, така и в НАТО, на места като Афганистан, Либия, Косово, допринесе за един по-стабилен, по-сигурен и демократичен свят и ценим подкрепата, която България оказва на новите демокрации в Северна Африка и Близкия изток“, каза г-жа Рийс на първата си пресконференция с представители на медиите.

„Въпреки че отскоро съм в България, съм запозната отблизо на базата на предишния си опит с подкрепата, която страната ви оказва за укрепване на сигурността в Западните Балкани и на новите демокрации в Близкия изток и Северна Африка“, добави тя, цитирана от БГНЕС.

„Надявам се по време на мандата си да можем заедно да допринесем за укрепването на двустранните ни отношения и съвместната ни работа в области като сигурност, правоохраняване, за насърчаването на търговския обмен и бизнеса и за насърчаване на по-обстойното опознаване на нашите два народа“, изтъкна дипломатът.

Тя коментира и въпроса за американския кандидат-инвеститор за АЕЦ „Белене“, като заяви, че когато става въпрос за толкова голям проект, в който има толкова много пари, е необходимо да се направи обстойно проучване и изрази убеденост, че българското правителство ще направи точно това.

#България #САЩ #София #Съединените щати #посланик #Марси Рийс #Афганистан #Либия #Косово #НАТО #Северна Африка #Близкия изток #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници