Младенов препоръча на Иран да се дистанцира от режима в Сирия

Младенов препоръча на Иран да се дистанцира от режима в Сирия
Иран да се дистанцира от режима на президента Башар Асад в Дамаск, препоръча министърът на външните работи на България Николай Младенов в Ню Йорк. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Иран да се дистанцира от режима на президента Башар Асад в Дамаск, препоръча министърът на външните работи на България Николай Младенов в Ню Йорк.

„В интерес на Иран е да се дистанцира от режима в Дамаск и да спре да го подкрепя“, заяви Николай Младенов на среща с иранския си колега Али Акбар Салехи, съобщиха от МВнР.

На срещата той предаде съобщение от ЕС, което насърчава Иран да сътрудничи с Международната агенция за атомна енергетика (МААЕ) във връзка с ядрената си програма, за да стане желан търговски партньор на страните от Балканите.

По-късно българският външен министър се срещна с Лакдар Брахими, специален представител на ООН в Сирия, както и със своя израелски колега Авигдор Либерман.

Събеседниците на Николай Младенов изразиха безпокойството си от продължаващото насилие в Сирия и от разединението на опозицията.

Опозицията трябва да поеме своята отговорност и да представя пред международната общност, но най-вече пред сирийския народ, едно лице, говорещо в един глас, съгласиха се Младенов и Брахими.

#Иран #Башар Асад #министър на външните работи #Николай Младенов #Ню Йорк #Али Акбар Салехи #МААЕ #Лакдар Брахими #Авигдор Либерман #Общо събрание на ООН #ОС на ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници