В Узбекистан предлагат почивка в Първото българско царство

В Узбекистан предлагат почивка в Първото българско царство
Узбекистански туроператор представя България на потенциални клиенти с карта на Първото българско царство.
A A+ A++ A

Узбекистанската туристическа фирма „Премиум бизнес травел” предлага оферти за почивка в България, като представя на своите клиенти карта на Първото българско царство от времето на Цар Симеон Велики.

В раздела за информация за България туроператорът със седалище в Ташкент, Узбекистан, е публикувал карта, на която държавата е със своите граници от времето на Златния век.

Естествено, на нея като столица е отбелязан Велики Преслав, а като съседи на българите са посочени Византия, Сърбия, Хърватия, Унгария и печенегите.

В легендата на картата все пак пише, че това са границите на Българското царство от ІХ – Х век, но това може да бъде забелязано само при внимателно вглеждане.

Не е ясно дали става въпрос за грешка или за търговски похват, целящ да привлече повече туристи към тази дестинация.

България обаче е единствената страна в списъка с оферти на „Премиум бизнес травел”, към която фирмата предоставя подобна историческа карта.

По информация от сайта на бъллгарското Министерство на външните работи Узбекистан все още няма своя дипломатическа мисия в България, макар за създаването на такава да има подписано споразуменио още през 2004 г.

За сметка на това България има свой посланик в Ташкент, където е и центърът на българската общност в Узбекистан, която надхвърля 2000 души.

#Министерство на външните работи #Унгария #Хърватия #Сърбия #Византия #Велики Преслав #Цар Симеон Велики #Ташкент #Узбекистан #България #Първо българско царство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници