Чък Норис за малко не стана кръстник на мост в Братислава

Чък Норис за малко не стана кръстник на мост в Братислава
Екшън звездата Чък Норис. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Близо 12 600 души гласуваха мост в столицата на Словакия Братислава да бъде кръстен на американската екшън звезда Чък Норис.

Анкетата е направена онлайн и въпреки големият брой гласували словаци, предложението беше отхвърлено от Регионалния съвет на столицата, пише агенция „Ройтерс", цитирана от „Дневник".

Съветът решил да кръсти моста над река Морава с името „Велосипеден мост на свободата", което достигна скромните 457 глава в анкетата.

Регионалният съвет на Братислава обяснил избора си с историческото значение на река Морава.

"Това е място, на което хората във времето на комунизма действително са бягали за свободата си през телените огради, а много са намерили и смъртта си. Ще бъде достойно, ако ги почетем по този начин", обясниха от регионалния съвет.

Сред най-популярните фаворити на онлайн гласуването, освен името на Чък Норис, са били също "Мария Тереза" и "Девинска" - по името на близкото село.

Чък Норис, който се завърна към киното с роля в събиращия почти всички екшън звезди "Непобедимите 2", стана интернет феномен през 2005 г.

По същото време излезе и пародийният списък "Факти около живота на Чък Норис", който се превърна в хит и провокира по-нататъшни шеги с актьора, известен с бойните си умения.

През 2012 г. Чък Норис получи и гласове по време на изборите за президент в Армения.

#Чък Норис #Словакия #Братислава #мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници