Къщата в Марикостиново, в която Бербатов е прекарвал ваканциите си, се ремонтира основно

Къщата в Марикостиново, в която Бербатов е прекарвал ваканциите си, се ремонтира основно
A A+ A++ A

Бащината къща на Димитър Бербатов в неговото село Марикостиново се ремонтира основно. Това видя екип на “България Днес” на място. От няколко години имотът пустее, след като дядото и бабата на именития бивш футболист починаха. Митко е прекарал всичките си детски ваканции като ученик именно там.

Двуетажната постройка е необитаема, но сега семейството на Бербатов е решило отново да я стегне. С това са се заели най-вече таткото на легендарния нападател – Иван, и чичо му – Янчо. Двамата братя ще инвестират, за да подменят дограмата и да направят нова мазилка на фасадата. Ще подменят и счупените керемиди. В скромната къща вече има майстори, които работят през деня.

Все пак в двора още зеленее старата лоза, от която дядо Мицо правел навремето най-хубавите домашни ракии в региона. Пред къщата пък цъфти разкошна липа, от която навремето Бербо пиел най-вкусния чай на баба. “Горди сме с Митко, него го познава цял свят. Фамилията Бербатови има все още рода тук в селото. Той не ни забравя. Откакто починаха дядо му и баба му, си идва все по-рядко”, признава кметът на Марикостиново Гергана Тодорова. След няколко дни селото се готви за голям празник, свързан с традиционния събор. Веселбите започват още в неделя с турнир по стрелба и празничен концерт, а за понеделник са предвидени култови народни борби.

#Димитър Бербатов #село Марикостиново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай