ВиК специалист става зам.-министър на регионалното развитие

ВиК специалист става зам.-министър на регионалното развитие
Добромир Симидчиев е новият зам.-министър в МРРБ с ресор ВиК. Снимка: Софийска вода
A A+ A++ A

Добромир Симидчиев е новият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщи министър Лиляна Павлова.

По-късно в сряда Павлова, която през септември наследи поста на бившия инфраструктурен министър Росен Плевнелиев, кандидатирал се за президент от управляващата партия ГЕРБ, ще представи официално екипа си.

„Това е Добромир Симидчиев, който е ВиК специалист. ВиК секторът ще бъде вече отделен ресор в министерството, защото водата е изключителна важна за всички хора и трябва да положим максимални усилия да проведем правилна реформа в този сектор“, посочи Лиляна Павлова пред БНТ в сряда сутринта.

Досега Симидчиев е бил инвестиционен директор в концесионера "Софийска вода".

Симидчиев е магистър по пречистване на води от УАСГ и магистър по бизнес администрация. В "Софийска вода” е участвал в изготвянето на плана, с който Столична община кандидатства за финансиране по ИСПА. От края на 2007 г. е заемал длъжността директор "Инженерни услуги и активи".

Регионалният министър посочи, че реформата във ВиК сектора е приоритет на МРРБ, което налага назначаването на съответния експерт.

До сега в министерството имаше трима заместник-министри, но с промени в устройствения правилник, направени от кабинета през октомври, беше разкрит и четвърти такъв пост.

В отговор на въпрос Павлова посочи, че тази година бюджетът на министерството ще е същият като миналата година – 248 млн. лева. Допълнителни средства ще бъдат получени от оперативните програми на ЕС „Развитие“ (500 млн. лева), „Транспорт“, както и 170 млн. лева под формата на държавен инвестиционен заем.

Павлова благодари на всички за доверието, което й е предоставено, за да поеме поста на регионален министър.

„Вярвам, че с това, което имам като образование и като професионален опит, ще мога да се справя, макар и на 33-годишна възраст“, посочи още тя.

„Благодарна съм за доверието към мен, защото се дава шанс на младите. И ние, младите, искаме да работим по един нов, модерен начин“, подчерта Павлова.

На въпрос дали бившият строителен министър Росен Плевнелиев, сега кандидат за президент от ГЕРБ, звъни на своята наследничка, Лиляна Павлова каза, че той не й се е обаждал, за да й казва какво да прави. „Той изцяло е ангажиран с кампанията си“, добави тя. „Министър Плевнелиев беше отличен министър“, добави тя.

#Софийска вода #МРРБ #Министерство на регионалното развитие и благоустройството #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #Добромир Симидчиев #заместник-министър #ВиК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници