Еколози „ожениха“ 70 земни червея в Тайван

Еколози „ожениха“ 70 земни червея в Тайван
70 земни червеи късметлии бяха бракосъчетани на сватбен ритуал в Южен Тайван, а целта на проявата беше да се увеличи информацията за околната среда. Снимка: tibetanbuddhistaltar.org
A A+ A++ A

70 земни червеи късметлии бяха бракосъчетани на сватбен ритуал в Южен Тайван, а целта на проявата беше да се увеличи информацията за околната среда и проблема с ерозията на почвата, съобщиха организаторите.

Червеите пристигнаха в неделя в парка Таканг в град Тайнан в традиционна сватбена кола, увита с червена панделка, за да минат под венчило с почвата на парка, заяви Асоциацията по развитието на община Таканг.

„Церемонията беше извършена точно според традиционните тайвански обичаи“, увери Хуанг Сен-нан, лидер на доброволческата група.

„Искаме да увеличим информацията на обществото относно необходимостта от защита на земята, на която живеем“, допълни той.

Ерозията на почвата, която води до свлачища по време на тайфуни, е един от основните екологични проблеми в Тайван. Присъствието на червеи може да помогне за предотвратяването на ерозията на почвата чрез подобряване на структурата й и дренаж.

#Тайван

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници