Дясната ръка на Христо Иванов: Тол системата е топ 3 на далаверите за 2021 година

Дясната ръка на Христо Иванов: Тол системата е топ 3 на далаверите за 2021 година
A A+ A++ A

Дясната ръка на Христо Иванов - Ивайло Мирчев, използва Фейсбук, за да класира в топ 3 на далаверите у нас тази с тол системата.

ЕТО КАКВО НАПИСА ИВАЙЛО МИРЧЕВ 1:1:

В топ 3 на далаверите за 2021 г. е тол системата. Държавата е решила да плаща по 290 лв. на час (!) за IT специалисти, които да я обслужват, тъй като сама не може да се справи с тази непосилна задача, в която 900 служители кецат по пътищата на страната, барем хванат някой без винетка.

Тол системата у нас е мега далавера, но да сметнем тези 290 лв. на час: При 40 часова работна седмица това са 11 600 лв. на седмица или близо 50 000 лв. на месец.

В България има хора, които получават по 50 000 лв. на месец, но това са висши мениджъри и в работата си вземат решения за стотици милиони. Случаят с IT специалистите в тол системата не е такъв (освен ако АПИ не са наели програмиста на Хелпкарма) и подобни суми са нелепи, за сметка на данъкоплатците, докато пътищата ни са в ужасно състояние.

За всичко това отговаря правителството и АПИ. Помните шефът на АПИ - онзи човек, без капка достойнство, който премиерът накара да обикаля градските площади и да вика като глашатай. Такива йесменчовци са инсталирани по върховете на държавната администрация и те управляват парите ни по най-безобразния възможен начин.

#Ивайло Мирчев #тол системата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници