България, САЩ искат Асад да сдаде властта в Сирия

България, САЩ искат Асад да сдаде властта в Сирия
Даниел Бенджамин, координатор по контратероризъм на Държавния департамент на САЩ. Снимка: Си Ен Ен
A A+ A++ A

Сирийският преиздент Башар Ал-Асад, чиито режим се бори с гражданска война, трябва незабавно да сдаде властта, според външния министър на България Николай Младенов и Даниел Бенджамин, координатор по контратероризъм на Държавния департамент на САЩ.

„Сътрудничеството в сферата на сигурността е в основата на партньорството между България и САЩ", каза министър Николай Младенов на срещата си с посланик Бенджамин, координатор по контратероризъм на Държавния департамент, съобщиха от МВнР.

Двамата дискутираха и развитието на събитията в Сирия, като се обединиха около мнението, че единственият изход от кризата е оттеглянето на Башар Асад от власт и поемането по пътя на демократичните реформи.

Николай Младенов подчерта важността от засилването на международния натиск върху режима в Сирия, включително и налагането на нови санкции.

С координатора по контратероризъм на Държавния департамент на САЩ българският външен министър е обсъдил и борбата с тероризма.

Сред темите на срещата е бил атентатът на летище Сарафово, при който загинаха пет израелски и един български гражданин.

Министър Младенов е подчертал, че разследването по трагичния инцидент продължава и българските власти се надяват да го приключат в най-кратки срокове.

#Николай Младенов #САЩ #МВнР #Министерство на външните работи #Сирия #Башар ал-Асад #президент на Сирия #контратероризъм #Държавен департамент на САЩ #тероризъм #Арабска пролет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници