Високотехнологичен парк щял да се мести от Израел в България

Високотехнологичен парк щял да се мести от Израел в България
Премиерите на Република България и Държавата Израел Бойко Борисов (вдясно) и Бенямин Нетаняху (вляво) подписаха съвместна декларация за сътрудничеството и отношенията между двете страни. Снимка: МС
A A+ A++ A

Израелски високотехнологичен парк може да пренесе производството си в България, съобщи премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

„Убеден съм, че както „Хюлет Пакард" и много големи компании са вече в България, това ще бъде и един тласък за израелските компании да дойдат," изрази надежда Бойко Борисов, цитиран от информационна агенция „Фокус".

По думите му, светът все по-често ще се изправя пред проблеми с изхранването, а Израел и България съвместно могат да развият земеделието и животновъдството.

Инвестициите в земеделието, технологиите и „важните неща, които светът трябва да знае за България", бяха обсъдени от сутринта, допълни премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

„Очакваме да приведем в конкретни проекти това, което обсъдихме в сферите на образованието, културата, здравеопазването," каза премиерът Нетаняху.

Според него втората среща между министър-председателите на България и Израел показва „истинско приятелство".

„Това приятелство се дължи на „човшекия мост", създаден от евреи, дошли от България в Ерусалим," подчерта Бенямин Нетаняху.

Премиерите на Република България и Държавата Израел Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху подписаха съвместна декларация за сътрудничеството и отношенията между двете страни.

#България #Израел #Бойко Борисов #Бенямин Нетаняху #съвместно правителствено заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници