България и Израел със съвместни работни групи срещу престъпността

България и Израел със съвместни работни групи срещу престъпността
В края на срещата двамата министри подписаха съвместна декларация за сътрудничество, отнасяща се до извънредни ситуации и спешни спасителни дейности. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов проведе работна среща с Ицхак Аронович, министър на обществената сигурност на Израел, съобщиха от МВР.

Двамата подчертаха възходящия характер на двустранните отношения във всички области, в това число и в областта на вътрешната сигурност. Пример за това е и второто междуправителствено заседание.

Вицепремиерът Цветанов изказа съболезнования на близките на жертвите при атентата в Бургас на 18 юли.

Министър Аронович благодари за усилията на българските провоохранителни органи за разкриване на извършителите на атентата и недопускане на подобни актове в бъдеще.

В продължение на разговора бяха очертани някои от приоритетите на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи.

По отношение на пожарната безопасност и защита на населението ще бъдат организирани съвместни учения между компетентните институции на двете държави.

В борбата с престъпността до края на 2012 г. ще се проведат първите съвместни работни групи в различни тематични области.

В края на срещата двамата министри подписаха съвместна декларация за сътрудничество, отнасяща се до извънредни ситуации и спешни спасителни дейности.

Министър Аронович прие отправената покана в най-скоро време да посети България.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Израел #МВР #атентат #Бургас #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници