Скарстейн: Посланиците сме като циганите – идваме, разхождаме се и си тръгваме

Скарстейн: Посланиците сме като циганите – идваме, разхождаме се и си тръгваме
Президентът Росен Плевнелиев награди посланика на Норвегия Тове Скарстейн с Орден „Стара планина“ І степен за изключително големите й услуги за развитието и укрепването на българо-норвежките отношения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на Норвегия Тове Скарстейн направи шеговито сравнение между посланиците и циганите при награждаването й с най-висшето държавно отличие Орден „Стара планина“.

„Посланиците са малко като циганите – идваме, разхождаме се малко и ако не ни хареса, си тръгваме. При моя мандат не е така. България остава в сърцето ми и поне в мислите ми ще продължа да се връщам тук“, призна Тове Скарстейн, цитирана от БГНЕС.

Президентът Росен Плевнелиев я награди с Орден „Стара планина“ І степен за изключително големите й услуги за развитието и укрепването на българо-норвежките отношения и по повод окончателното й отпътуване от страната.

„Годините на Вашата дипломатическа мисия бележат период на развитие и сътрудничество между нашите две страни. Днес то е по-добро отвсякога, от целия период на дипломатическите ни отношения“, каза президентът в словото си при награждаването.

Плевнелиев изброи проектите, при осъществяването на които е помогнала Норвегия с прякото съдействие на посланик Тове Скарстейн.

„Вашата активна и професионална дейност оставя трайна следа в България“, подчерта българският държавен глава.

Н.Пр. Тове Скарстейн благодари за оказаната й чест с най-високия български орден и припомни, че нейното идване в България е съвпаднало с приемането на страната в ЕС.

„Дойдох в навечерието на започването на нова ера за България, за Норвегия, за Европа като цяло“, каза тя в словото си.

#роми #цигани #Росен Плевнелиев #орден „Стара планина“ #Тове Скарстейн #Норвегия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници