Циганското лято тече с пълна пара, Южното Черноморие се пука по шевовете

Циганското лято тече с пълна пара, Южното Черноморие се пука по шевовете
A A+ A++ A

Септември стана август! В това са категорични хотелиери от Южното Черноморие. През този уикенд курортите в Бургаска област са пълни с туристи. В Поморие вчера бе невъзможно да си запазиш места, в Бургас имаше десетки хиляди по трите най-големи плажни ивици – Бургас-Север, Бургас-Централен и плаж Крайморие.

А на още по на юг – Черноморец, Созопол, Приморско, Лозенец и Царево всичко бе резервирано преди седмици, пише флагман.бг.

Браншът се радва на изключително силен уикенд, а очакванията са късното лято да продължи до 22-23 септември. Климатологът проф.Георги Рачев е категоричен, че в Бургас температурите ще се запазят над 25 градуса поне до 19 септември, а след това постепенно ще падат с по няколко градуса, което дава оптимизъм на бизнеса продължи сезона.

Концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров бе категоричен, че спасителите на ивицата ще работят до края на септември, ще има дежурни и през октомври.

В същото време, днес на българо-турската граница при Малко Търново, се е образувала километрична опашка. Стотици бургазлии са решили да използват почивния ден и облекчените условия за пътуване до южната ни съседка и са тръгнали на пазар. Припомняме, че от тази седмица бяха премахнати всички ограничения за пътуване от и за Турция.

Заб: Снимката е от плажа в Поморие днес

#туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?