Ръст на туристите и нощувките с 37% през 2023 г. в Чепеларе

Ръст на туристите и нощувките с 37% през 2023 г. в Чепеларе

pixabay

A A+ A++ A

В Чепеларе се отчита ръст на туристи и увеличение на нощувките с 37 на сто през 2023 г., заяви пред БТА Даниела Сивенова от Туристическия информационен център. Според нея през миналата година се наблюдава нормализиране на туристическия поток след ограниченията по време на КОВИД пандемията.

Предимно български туристи избират Чепеларе и селата в общината за почивка като през ски сезона, така и през лятната ваканция. Епизодични са случаите на регистрирани чуждестранни туристи - румънци, израелци, холандци, англичани и ирландци, които отсядат в хотели и места за настаняване като част от пътуванията си из България. Преобладаваща част от ваканционните групи в Чепеларе и селата са неорганизирани туристи, пристигащи без посредничество на туроператори.

Чепеларе посрещна Коледа и Нова година с пълни хотели и къщи за гости в малките селца, допълва Сивенова. Условията за ски в родопския град са добри, отворена е пистата "Мечи чал" в цялата ѝ дължина.

Ръст на нощувките с 12 на сто регистрира и Пампорово, според данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).

#туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници