“Воля“: предлагаме „широко правителство“, подписи за Конституция и ВНС няма да даваме

“Воля“: предлагаме „широко правителство“, подписи за Конституция и ВНС няма да даваме
ПП ВОЛЯ
A A+ A++ A

Депутатите от ВОЛЯ предлагат "широко правителство". Това заяви в декларация от името на партията Кръстина Таскова при откриването на новата парламентарна сесия в Народното събрание, цитирана от БНР.

"Убедени сме, че най добриат вариант в момента за държавата е парламентът да излъчи широко правителство от професионалисти и експерти, от хора с високо  обществено доверие, подкрепяни от много голяма част от партиите - и от парламентарно представените и от извън парламентарно представените, защото само едно такова правителство може да преведе страната ни пред предстоящата криза и да подготви честни и почтенни избори".

Депутатите от Воля няма да подпишат проекта за нова Конституция, внесен от ГЕРБ. Това съобщи за БНР по-рано днес лидерът на партията Веселин Марешки след проведените преди началото на пленарното заседание консултации с контактната група на ГЕРБ. 

"Ние сме го обявили отдавна. Няма как днеска да участваме в събирането на тези 120 подписа".

"Тоест, няма да подпишете проекта за нова конституция?"

"Проекта за тръгването на процедурата днес ние няма да разпишем".#воля #декларация #ВНС #Конституция #подписи #ново правителство #експерти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?