Борисов ще пропусне Олимпиадата заради Камерън

Борисов ще пропусне Олимпиадата заради Камерън
Бойко Борисов е на двудневното посещение в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по покана на Дейвид Камерън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов няма да има възможност да посети Олимпийското село и да присъства на състезания от игрите в Лондон, съобщиха от правителствената пресслужба.

Първоначално предвидената програма на министър-председателя се променя, „поради натоварената му програма – разговорите с колегата му Дейвид Камерън и другите работни срещи, които ще проведе делегацията ни", посочват от Министерския съвет.

„Премиерът Борисов пожелава късмет и отлично представяне на всички наши спортисти, които безрезервно подкрепяме", пише още в съобщението на ведомството.

Бойко Борисов е на двудневното посещение в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по покана на Дейвид Камерън.

Основни акценти в разговорите ще бъдат укрепването на политическия диалог между държавите, развитието на двустранните икономически отношения, общите интереси по въпроси от дневния ред на ЕС, съвместните действия в борбата срещу тероризма и сътрудничеството между правоохранителните и специалните служби на Великобритания и България след атентата в Бургас.

Борисов е придружаван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

#Бойко Борисов #премиер #Олимпийското село #Лондон #министър-председател #Дейвид Камерън #Министерски съвет #Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия #ЕС #България #ЕС #Бургас #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници