Ханс Дрифтман: Германия вижда огромен потенциал в България

Ханс Дрифтман: Германия вижда огромен потенциал в България
Според госта разговорите с българския държавен глава са започнали още при посещението на Росен Плевнелиев в Берлин, където са били набелязани основните теми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари проф Ханс Хайнрих Дрифтман определи България като „котва на сигурност“ и привлекателна за инвестиции дестинация.

„Германската икономика вижда изключително голям потенциал в България – ще подкрепим страната ви, при условие че тя самата го иска“, заяви проф. Ханс Дрифтман, след като се срещна с президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Според госта разговорите с българския държавен глава са започнали още при посещението на Росен Плевнелиев в Берлин, където са били набелязани основните теми – за германските инвестиции у нас и възможностите те да бъдат оптимизирани.

По думите на Дрифтман, Росен Плевнелиев много добре познава Германия и е била направена общата констатация, че по отношение на стокообмена е достигната нова кулминация.

„В днешно време това е едно послание“, подчерта Дрифтман и посочи, че германците имат много добре вложени инвестиции в България, но има и още много възможности.

„Интересът на Германия към България е голям и в днешните несигурни времена България е котва на стабилност и това я прави благоприятна за инвестиции“, каза гостът.

„Някои сектори у нас все още се намират в процес на реформиране. Такива реформи не са синхронни и процесът се насърчава благодарение на конкретни проекти“, смята Дрифтман.

Той подчерта, че последните години в България е направено много – и в политическо, и в икономическо отношение. Двамата с Росен Плевнелиев били набелязали конкретни области за общи проекти и българският президент е обещал да подкрепи инвестирането на немски фирми в България.

„Искаме това сътрудничество и с удоволствие ще се застъпим за България“, заключи Дрифтман.

#президент на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари #Росен Плевнелиев #Президент на България #инвестиции #Германия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници