193303 статии       |       390 интервюта       |       1524 снимки       |       38126 абоната       |      
USD 1.6484| EUR 1.95583| GBP 2.19727|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитВоден режим ПерникПо ваш сигнал

Размер на шрифта:   

Екологична катастрофа ще превземе ли Поморие или няма място за паника?

5 ноември 2018, понеделник / 09:58; Коментари: 0
Send to Kindle
Екологична катастрофа ще превземе ли Поморие или няма място за паника?
pixabay,com
ОЗБГ получи сигнал за отровена риба до град Поморие. Проверка на място установи, че в малък водоем непосредствено до града има голямо количество мъртва риба и пяна с неизвестен за нас състав.
От разговори с жители на поморие разбрахме, че евентуалната причина е отравяне на водата с препарати. С тези препарати били измивани бъчви и цистерни в близкия завод. Мръсната вода се оттича по тръба, но на места тази тръба била пукната и част от отровата се влива във водоема, отравя водата и убива част от рибата. Причината за пяната също били препаратите от завода, според някои помориици.
Замърсяването се появило преди няколко дни и рибата веднага измряла. Гражданин се обадил на 112, но не знае дали са взети мерки за отстраняване на проблема.
 
На клиповете ясно се вижда мъртвата риба, пяната и тръбата. Клиповете са номерирани и са от различни места, а датата е 04.10.2018 г. около 11:45 часа:
1. Мъртва риба в единия край на водоема.
2. Мъртва риба близо до мястото, където е сниман клип 1.
3. Мъртва риба на другия край на водоема.
4. Пяната, която се намира на метри от мъртвата риба от клип 1 и 2.
5. Тръбата, по която се оттичат мръсните води от завода, според гражданите, подали сигнала. Вижда се и някаква черна гъста смес, която също не можахме да разберем дали е от теч от тръбата или причината е друга.
 
В същото време рибари от цигански произход спокойно ловяха риба. Или не знаеха за проблема, или не се интересуваха, но последиците от този риболов може да се окажат фатални както за тях, така и за близките им, а ако и продават рибата, то тогава има вероятност за много сериозни здравословни проблеми сред хора и животни. Възможността от фатален край също не е за подценяване!
 
Около водоема се носеше много неприятна миризма. ОЗБГ ще подаде сигнал и ще направи запитване до Община Поморие, и до РИОСВ-Бургас. Ще уведомим и медиите в България, и очакваме институциите да обърнат сериозно внимание на проблема преди да се е случило нещо непоправимо!
ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО