България и Израел ще си сътрудничат в здравеопазването

България и Израел ще си сътрудничат в здравеопазването
„Виждам желание за промяна, което започва от президента и министър–председателя, за отиване на България към по-добро“, посочи израелският посланик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България и Израел ще подпишат договор за медицинско сътрудничество през септември, стана ясно след срещата на посланика на Държавата Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса–Раз и българския министър на здравеопазването Десислава Атанасова.

„Договор за медицинско сътрудничество между България и Държавата Израел ще бъде подписан на 10–11 септември по време на междуправителствена среща в Израел“, каза Шаул Камиса–Раз след срещата си с Атанасова, предаде агенция „Фокус“.

„Терористичният акт няма да промени нашите планове и нашия начин на живот и адекватният отговор на тероризма ще бъде засилване на сътрудничеството във всички възможни области“, подчерта израелският посланик в България.

„Имаме намерение да организираме медицинска група от Израел, която ще дойде в София и ще връчи благодарствени писма на екипите от Бургас и София, които се грижеха за пострадалите при терористичния акт. Няма съмнение, че сътрудничеството в медицината ще се развива в близките години, и със сигурност основата на това сътрудничество ще бъде подписването на договора за медицинско сътрудничество между България и Израел“, каза още посланикът.

„Виждам желание за промяна, което започва от президента и министър–председателя за отиване на България към по-добро“, продължи той.

„Терористичната атака в Бургас показа, особено в областта на здравеопазването, адекватната реакция. Причинени са щети и жертви на двете страни. Много положително е да видиш такъв екип от министри, които присъстваха на събитието от самото начало до края и помагаха. Като човек с опит в подобни ситуации бях впечатлен на мястото на събитието, в болниците. Впечатлението, което получих по телефона и по имейл от екипите, които дойдоха от Израел, всички споделиха, че медицинските екипи от българска страна са действали изключително професионално“, посочи посланикът.

#посланик на Израел в България #България #Израел #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването на България #договор #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници