Посланик Шаул Камиса-Раз: Тероризмът не е срещу България, а срещу света

Посланик Шаул Камиса-Раз: Тероризмът не е срещу България, а срещу света
Шаул Камиса-Раз повтори тезата на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, че има ясни следи, че зад атентата стоят Иран и радикалната ислямистка организация „Хизбула". Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Тероризмът днес не е насочен срещу България, а срещу целия свят, коментира посланикът на Израел в България Шаул Камиса-Раз по повод терористичната атака срещу израелски туристи на 18 юли в Бургас.

„Терористичните организации като „Хизбула" и тези, които ги изпращат, Иран на първо място, търсят всяка възможност, за да извършат терористични актове срещу израелци в която и да е точка на света, а тяхната цел е да има колкото се може повече жертви," заяви Шаул Камиса-Раз в предаването „Нека говорят" на бТВ.

Той повтори тезата на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, че има ясни следи, че зад атентата стоят Иран и радикалната ислямистка организация „Хизбула".

„Засега изказванията на премиера на Израел и външния министър Авигдор Либерман се базират на данни, които аз за съжаление нямам. Вярвам, че в страната има много интензивна работа между всички професионални нива на двете страни, за да се стигне до реално разследване на истината по възможно най-точния и пълен начин," заяви още Шаул Камиса-Раз.

Той подчерта, че израелското правителство има отговорност и задължение към сигурността на всеки гражданин на държавата Израел, както и към всеки евреин по света.

„Затова държавата Израел няма да позволи и ще действа, понякога с превантивни действия, за да предотврати подобни терористични актове," допълни посланикът.

#Трагедия в Бургас #Бургас #терористична атака #Шаул Камиса-Раз #посланик #Израел #израелски туристи #Бенямин Нетаняху #Авигдор Либерман #Иран #„Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници