Уволнения за чиновници, ако не се преместят в провинцията

Уволнения за чиновници, ако не се преместят в провинцията
Няма да има наказания за хората, които не искат да се местят. Те ще получат една работна заплата и ще си търсят друга работа, обясни Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служителите, които не искат да се преместят в провинцията заедно с държавните администрации, ще бъдат уволнени, заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

Според плана за административната реформа, чийто автор е вицепремиерът Симеон Дянков, Агенцията по рибарство и аквакултури ще бъде преместена в Бургас, а Дирекция „Туризъм“ на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма – в Пловдив.

По план Агенция „Митници“ трябваше да отиде в Русе, но преместването й се отложи заради липса на средства.

„Няма да има наказания за хората, които не искат да се местят. Те ще получат една работна заплата и ще си търсят друга работа“, обясни Симеон Дянков по БНТ.

По думите на финансовия министър, в това няма нищо лошо, защото всеки си избира сам пътя.

„До две-три седмици ще обявим още 4-5 администрации, които са готови. Работим с Русе за местенето на Агенция „Митници“, митниците лесно се местят, защото най-важните им функции са по границите. Агенцията за виното в Плевен евентуално ще преместим. Отделил съм си лятото да се занимавам с местенето на администрацията, при условие че емисията на еврооблигации е успешна“, добави Симеон Дянков, цитиран от БГНЕС.

Въпреки опасенията за цената на административната реформа той отново заяви, че тези промени няма да струват скъпо на страната.

Финансовият министър уточни, че има условие към общините, за да бъде преместена дадена агенция в провинцията, и това е да бъде предоставена общинска сграда.

„Животът в тези градове с такава администрация ще бъде по-активен, иначе ние просто обезлюдяваме. Например Плевен става все по-малък град, защо всичко трябва да е в София“, запита Симеон Дянков.

#Плевен #Бургас #Пловдив #Дирекция „Туризъм“ #административна реформа #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници