Бойко плаши с хулигани протестиращите за горите

Бойко плаши с хулигани протестиращите за горите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е предупредил на екоактивистите проведената в петък среща, че протестите против Закона за горите могат да бъдат "окървавени".

Това става ясно от стенограмата на хаотичния двучасов разговор, публикувана на сайта на Министерски съвет.

Разговорът започва докато Борисов е в явно изнервено състояние и припомня всички пъти, в които, по неговите думи, лично той е спирал регулации, които са били в разрез с обществения интерес, като АКТА, възможността за добив на шистов газ и отглеждане на генномодифицирани организми.

Към края на консултациите, включващи представители на МС и различни заинтересовани страни, българският министър-председател се ангажира да забави публикуването на закона в явно противоречие с Конституцията на Република България.

Освен това, той не пропусна да обърне внимание на активистите, че протестите, разрастващи се вече четвърти ден, могат да бъдат опорочени от чужди елементи, като се позова на познанията си за навиците на футболните хулигани.

Тук публикуваме нередактирано цялостното изказване на премиера Бойко Борисов в тази връзка:

"В един момент искам да ви предупредя, че тези хора ще ви бият и вас. Имайте предвид и затова разговарям с вас с добри намерения, добронамерено.

Ще ви вкарат хора в протеста на тези кокаинови крале, които изловихме. Ще ви вкарат хора от Октоподите. Ще ви вкарат хора от някоя друга партия, ще провокират полицаите да се сбият с тях и вие ще сте виновни.

На вашите най-добронамерени, и както виждате срещате пълно разбиране от мен и от колегите и нямаме никакви задни или долни мисли, търсим решение как точно искам да формулираме тези теми.

Ще вкарат хора, които ще ви окървавят протеста и няма да може да разговаряме, нито ние вече ще сме легитимни, нито вие, ще стане хаос. Това им е целта. Пътят към ада е постлан с добри намерения. Нито едно от вашите предложения не е в противовес с това, което мислим, и виждате обратното.

Спрете ги, в един момент вие няма да познавате хората от протеста. Изобщо горите или ските няма да са в главите им. Държа да ви го кажа, много съм се занимавал с футболни агитки докато бях главен секретар, всеки от вас който им каже: "Хей господа, ние не сме за това тук". Ще бъде бит. Първо вас."

#Бойко Борисов #Закон за горите #протести #хулигани #агитки #хаос #Министерски съвет #екоактивисти #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници