Рекламират България като дестинация за приключенски туризъм

Рекламират България като дестинация за приключенски туризъм
В рамките на партньорството ще се търсят начини за по-атрактивно представяне на възможностите на България като дестинация за приключенски туризъм. Снимка: kontinenti.com
A A+ A++ A

Като дестинация за приключенски туризъм ще представя България Международната асоциация за приключенски пътувания, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Ведомството ще работи съвместно с „Адвенчър Травъл Трейд Асосиейшън”, стана ясно след среща на заместник-министър Иво Маринов с Кристофър Дойл, изпълнителен директор за Европа на асоциацията за приключенски пътувания.

В срещата участва и председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

В рамките на партньорството ще се търсят начини за по-атрактивно представяне на възможностите на България като дестинация за приключенски туризъм, посочват от МИЕТ.

„Адвенчър Травъл Трейд Асосиейшън” разполага с мрежа от около 30 000 специалисти в областта на приключенския туризъм.

По време на срещата е обсъдено и участието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на изложението „Адвенчър Травъл Уърлд Съмит”, което ще се проведе от 8 до 11 октомври 2012 г. в Люцерн, Швейцария.

Събитието ще се проведе за девета поредна година, като се очаква да бъдат привлечени повече от 600 професионалисти в областта на приключенския туризъм.

#България #приключенски туризъм #Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #заместник-министър #Иво Маринов #Европа #Българската асоциация за алтернативен туризъм #Любомир Попйорданов #МИЕТ #Люцерн #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай