Преизбраха Глушков за президент на БФБаскетбол

Преизбраха Глушков за президент на БФБаскетбол
Източник: bgbasket.com
A A+ A++ A

 

Георги Глушков бе преизбран за президент на Българската федерация по баскетбол. Той бе утвърден за поста с пълно мнозинство. Бившият национал, който е единственият българин, играл в НБА, и е член на Борда на ФИБА Европа, направи отчет за работата на Управителния съвет за изминалия период от последното общо събрание. Той отбеляза доброто финансово състояние на федерацията, наличния резерв и изпълнението на бюджета за годината по план, предаде БГНЕС.

Глушков отбеляза увеличаване на броя отбори при най-малките – за смесени отбори от момчета и момичета до 8 години - от 9 през миналата година на 34 тази. Той подчерта и нарасналия брой на българските международни съдии и проектите, осъществени от БФБ за годината.

Президентът алармира и за сериозни проблеми в българския баскетбол. Пример за тях е незадоволителното представяне на националните отбори за подрастващи в европейските първенства тази година.

„При всички подрастващи стигнахме едно дъно. Илюзията, че в последните 5 години сме на границата между Дивизия А и Дивизия В се оказа лъжлива. Заблуждавах се. Показахме, че не сме готови, макар много да ни се искаше да не е така. Лъснаха крещящи слабости във физическата подготовка, мотивацията, индивидуалните технически качества, продължават негативните тенденции в дисциплинарно отношение. Трябва да имаме по-висок стандарт за националните отбори“, коментира Георги Глушков.

Той описа и насоките, в които трябва да се работи при подрастващите, като подчерта и изводите от работата на Младежката комисия към БФБаскетбол.

#Георги Глушков #НБА #БФБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай