Везенков игра повечко и Кингс постигна страхотна победа

Везенков игра повечко и Кингс постигна страхотна победа
A A+ A++ A

Най-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков, игра 15 минути и 35 секунди, като добави 6 точки и 1 асистенция при успеха на клубния си Сакраменто Кингс срещу тима на Денвър Нъгетс в среща от редовния сезон на НБА.

Българинът започна срещата на резервната скамейка и се появи в края на откриващата част, като в рамките на този си престой вкара всичките си шест точки. Той остана на паркета до средата на втората четвърт, като с изявите си имаше заслуга за обрата, който "кралете" постигнаха между първите две четвърти, отбелязвайки именно първия кош във втората четвърт.

Везенков се появи отново през второто полувреме, когато неговият отбор вече мачкаше съперника убедително и допринесе за приближаващата победа на домакините с една асистенция, но не успя да се разпише и бе заменен малко преди края.

С успеха "кралете" запушиха устите на всичките си критици след фиаското в последния им мач, когато Везенков се завърна срещу аутсайдера Детройт Пистънс. Българиинът също така показа израстване, като отбеляза точка повече спрямо въпросната злополучна среща.

Победата бе още по-сладка за домакините, тъй като преди началото на мача Нъгетс заемаха второто място на Запад, а сега са с равни показатели с този тим.

#НБА #Александър Везенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници