БДЦ иска реформи в икономиката и връщане в дневния ред темата за демографския проблем

БДЦ иска реформи в икономиката и връщане в дневния ред темата за демографския проблем
A A+ A++ A

 

За повече пари в сектор сигурност в следващия бюджет, реформи в икономиката и балансирана външна политика ще настояват от БДЦ в предстоящата сесия на Народното събрание – става ясно от разпространена от партията декларация, съобщава БГНЕС. С нея от партията заявяват, че ще искат парламентът да изиска от правителството и министерство на външните работи да изпълнява своите задължения с конструктивизъм и национална отговорност за изготвянето и съгласуването на нова обща европейска позиция по въпросите на миграцията и тероризма и за укрепване на ЕС. Сред останалите приоритети на ПП БДЦ ще бъде и връщането в дневния ред на демографския проблем, както и промени в законодателството, отнасящо се за здравеопазването, енергетиката и икономиката.

Реформите в законодателството трябва да продължат, но в подобрена атмосфера на прозрачност и намиране на общи решения. Нуждаем се от нова икономическа политика, съответстваща на реалността, и законодателна подкрепа за подпомагане икономическия ръст, модернизиране на икономиката и създаване на работни места.

Партия БДЦ досега е намирала modusvivendi за решаване на политическите противоречия в парламента и искаме да продължим по този път. Защото считаме, че това е правилният и успешен път за страната. Само с обединени усилия може да достигнем до успех. Надяваме се, че подготвяните от нас предложения за промени в някои закони в здравеопазването, енергетиката и икономиката, целящи подобрение и модернизиране, ще срещнат вашето разбиране и подкрепа. И разбира се, очакваме резултатите да са полезни за всички членове на обществото, се казва още в декларацията. 

#повече пари #сигурност #реформи в икономиката #балансирана външна политика #БДЦ #демографския проблем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници