Столичната полиция на крак по празниците

Столичната полиция на крак по празниците
A A+ A++ A

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема допълнителни мерки за сигурност по празниците.

До Коледните и Новогодишните празници остават броени дни. Улиците и магазините в страната са оживени, хората еуфорично се подготвят за идващите празници. Това обаче е и един от периодите в годината, в който джебчиите са по-активни.

От СДВР уверяват, че освен засилените мерки, органи на реда вече са разговаряли със собственици на големи търговски вериги и обекти в столицата. Със собствениците са проведени срещи, на които те са били инструктирани как да реагират при дадена ситуация.

Полицаите са провели и срещи с организаторите на събития, при които се очакват големи струпвания на хора. На тези места столичната полиция планира да бъдат изпращани допълнително полицейски екипи и оперативни работници, които да отговарят както за безопасността на гражданите, така и за техните портфейли и вещи.

Началникът на отдел "Охранителна полиция" на СДВР комисар Борислав Муеров обясни пред bTV, че са предприети мерки за безопасността и спокойствието на гражданите на всички места, на които се очакват големи струпвания от хора. По думите му стана ясно още, че във връзка с предстоящите празници ще бъдат издадени и план-разстановки до отдел "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" за големия пътникопоток, който се очаква от 22 декември. 
Тези действия ще продължат до приключването на Новогодишните празници.

Очаква се предприемането на допълнителни мерки за сигурност покрай новогодишния концерт на площад "Ал. Батенберг".

#сигурност #СДВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"