Нерегистрираният политически субекта на Местан - ДОСТ осъди опита за преврат в Турция

Нерегистрираният политически субекта на Местан - ДОСТ осъди опита за преврат в Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Осъждаме опита за военен преврат в Република Турция, защото представлява насилствен, антидемократичен акт срещу конституционните устои на съседната ни държава", съобщиха с декларация от нерегистрираната партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) на Лютви Местан.

"През тази нощ именно турският народ прояви изключително силните си демократичен рефлекс и култура, като се противопостави решително на организаторите на антиконституционния военен преврат и заедно с легитимните власти успя да го предотврати", е посочено в текста, подписан от председателя Лютви Местан.

"Военните преврати не са донесли нищо добро на човечеството и в частност на която и да е държава, тази оценка се отнася и за историята на военните преврати в Република Турция", се казва още там.

В декларацията се поднасят съболезнования заради десетките невинни жертви на преврата и е изразено "силно очакване конституционният ред в страната бързо да се възстанови и Република Турция да продължи по пътя на демократичните реформи, които да осигурят нейното стабилно и мирно развитие".

 

#ДОСТ #Лютви Местан #военен преврат #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници