Калоян Методиев: Европа е богата, слаба и незащитена "стара дама"

Калоян Методиев: Европа е богата, слаба и незащитена "стара дама"
Източник: front.bg
A A+ A++ A

Европа е в ролята на "старата дама, болния човек". Тя се превръща в късната Османска империя. Надявам се това да не е краят, а ново начало, защото всяка криза е възможност, но за Европа следват тежки времена. Това каза политологът Калоян Методиев в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Най-смелите анализатори говорят за граждански войни. Бежанските процеси текат отдавна, но се крият. Тези многомилионни маси от чужденци, които работят в Европа, се сляха с вълната, която дойде сега. Тя се оказа „преливникът“, след който вече проблемът не може да се крие, обясни Методиев. На повърхността излезе „липсата на интеграция, гетата, огромната престъпност, която има етнически характер в Европа“.

По думите на Методиев „тези хора не са интегрирани, не защото не се изливат много средства за този процес, а защото те не искат да бъдат интегрирани. „Те мразят държавите, в които живеят“, категоричен е той.

„Дните на Ангела Меркел са преброени. Тя задържа силово властта и направи капитални грешки. От най-популярния политик, сега стана най-мразеният“, заяви още политологът.

#мигрантска криза #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници