Френският премиер поиска да се спре приемът на мигранти в Европа

Френският премиер поиска да се спре приемът на мигранти в Европа
Манюел Валс
A A+ A++ A

Премиерът на Франция Манюел Валс призова да бъде прекратен приемът на мигранти от Близкия Изток в Европа, пише германският вестник Die Zeit. Изявлението за чуждестранната преса е точно преди предстоящата работна среща на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел в Париж.

Европа трябва да каже, че не може повече да приема толкова мигранти, това не е по силите ѝ, каза Валс.

Според Валс контролът по европейските граници е решаващ за съдбата на ЕС. „Ако не направим това, нациите ще кажат: край с Европа“, подчерта премиерът на Франция. Той настоява да се намери решение, така че бежанците от Сирия да бъдат поемани от съседните държави.

Премиерът мотивира твърдата си позиция с разкритията, че поне двама от атентаторите от Париж и "Стад дьо Франс" са проникнали в Европа като бежанци.

Според германския вестник "Зюддойче цайтунг", цитиран от френския "Ла депеш", Манюел Валс се е въздържал от критики към германския канцлер Ангела Меркел, очаквана довечера в Париж, за да обсъди с френския президент Франсоа Оланд възможностите за широка коалиция срещу "Ислямска държава". Относно ролята на Германия в нея, Валс заяви, че германците са прагматични и в един момент минават от теория към практика.

















#мигранти #Манюел Валс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници