МВнР: българите в Белгия да следват препоръките на властите

МВнР: българите в Белгия да следват препоръките на властите
A A+ A++ A

Пътуващите за Брюксел и Кралство Белгия да се съобразяват с препоръките на властите там заради въведената максимална степен на риск от терористична атака, посъветва Министерството на външните работи.

"Предвид възможно неблагоприятно развитие на вътрешната обстановка и въведеното за белгийската столица Брюксел и за района на града повишено ниво – IV (максимална) степен на риск от извършване на терористична атака в Брюксел и Белгия, МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица Брюксел или вече пребивават в Белгия, редовно да се осведомяват за промените и да се съобразяват с актуалната вътрешна обстановка," се подчертава в съобщение на министерството.

Припомнят се нарежданията на белгийските власти и препоръките да се избягват масово посещавани места като търговски центрове и базари, улични културни или спортни прояви, ж.п. гари, автобусни станции и подобни, а при неотложна необходимост за посещаването на такива места да се проявява особена бдителност.

От Външно уведомяват гражданите, че метрото в Брюксел ще бъде затворено през уикенда - днес 21. 11. и утре 22. 11. 2015 г.

Българските граждани, пътуващи за кратко до Белгия, се призовават да се регистрират на интернет сайта на МВнР в услугата "Пътувам за …" или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Брюксел.

Обявяването на четвърта степен на тревога за непосредствено предстоящо терористично нападение бе предшествано от заседание на основните министри, полицията и силите за сигурност. Белгия - и Брюксел в частност - са едно от ключовите места за разследване на нападенията от френската столица, след като се оказа, че двама от атентаторите са живели там. 

#Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници