Съдят Тейлър Суифт за 42 милиона долара

Съдят Тейлър Суифт за 42 милиона долара
Снимка: Getty Images
A A+ A++ A

Ар енд би изпълнителят Джеси Греъм е подал иск в съда миналата седмица срещу многократната носителка на ''Грами'' Тейлър Суифт на стойност 42 милиона долара.

Това се случило малко след като той поискал да си направи селфи с певицата, но тя му отказала, пише ''Ню Йорк Дейли Нюз''.

По думите на Греъм, текстът на хита ''Shake it off'' е бил откраднат от него. В частност, той е подал иска относно припева на песента, който гласи : ''Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate'' - ''Играчите си играят, а хейтърите си мразят'' ), който според него е копиран от неговата бавна песен.

И въпреки че двете песни не си приличат по нищо друго освен по част от сходния текст, Греъм ожесточено иска да брани правотата си в съда.

''Припевът й е същия като моя,'' казал Греъм пред изданието ''Дейли Нюз'' миналата седмица. ''Ако аз не бях написал песен, наречена ''Хейтърите си мразят'', нямаше да я има и ''Shake it off''.''

По собствените му думи, той забелязал приликите още преди месеци и първо се свързал с екипа на Суифт, като поискал да бъде включен като съавтор на парчето. Продуцентите й обаче непрекъснато го игнорирали, а чашата преляла, когато певицата отказала да се снима с Греъм.

''Първоначално мислех да не предявявам обвинения, но тази песен е изцяло моя откъдето и да го погледнете,'' казва още той.

 

#Тейлър Суифт #съд #дело #авторски права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници