Отложиха делото за контрабанда в Агенция „Митници”

Отложиха делото за контрабанда в Агенция „Митници”

Pixabay

A A+ A++ A

Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на бившата шефка на Агенция "Митници” Петя Банкова и Стефан Димитров от Хасково. Причината - адвокат Аделина Натина не се яви, представяйки болничен от 15 април. Заради това, че болничният е представен в последния момент, съдът глоби Натина с 500 лева.

В началото на заседанието адвокатът Стефан Димитров поиска отвод на съдията председател на състава - Галя Георгиева, заради реплика в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и МВР били над всичко. Съдията отказа да се оттегли и заяви, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от друг състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават задържани.

Адвокатът поясни също, че вътрешният министър Калин Стоянов е разпитван по делото като свидетел, предаде Нова тв.

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Преди първото заседание в събота Стефан Димитров беше приет в "Пирогов”. Засега той е на свобода. Известният в района на Хасково Никола Николов - Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва.

#контрабанда #Агенция Митници #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите