Туроператорът "Амазон травел" ще бъде заличен от регистъра

Туроператорът "Амазон травел" ще бъде заличен от регистъра
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Компанията "Амазон Травел" ЕООД ще бъде заличена от регистъра на туроператорите и туристическите агенти, част от Националния туристически регистър, съобщи Министерството на туризма.

Това реши днес Експертната комисия по регистрация.
В петък 13.10.2017 г. туроператорът уведоми министерството, че прекратява дейността си поради неплатежоспособност, и спря сайта си. Проверка на министерството в понеделник е показала, че на адреса на единия офис на компанията работи друга фирма, а вторият офис е запечатан.
 

В Министерство на туризма са постъпили шест сигнала и жалби на граждани, в които се твърди за проблеми и некоректност от страна на "Амазон Травел". Клиенти на туроператора заявяват, че са се записали и са плащали за екскурзии и почивки, които не са се осъществили. Според договорите на клиентите с туроператора, фирмата е длъжна да възстанови пълните суми на туристите.
Съгласно Закона за туризма сигналите и жалбите са изпратени незабавно по компетентност на Комисията за защита на потребителите (КЗП).
"Амазон Травел" е регистриран като туроператор и туристически агент от март 2016 г. Според регистрацията задължителната застраховка на туроператора покрива отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност.
Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър, валиден до 13.04.2018 г.
Министерството съветва гражданите да бъдат бдителни при избора си на оферти за почивки, предлагани от името на този туроператор.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници