Сбогуваме се с Ана Мария Тонкова

Сбогуваме се с Ана Мария Тонкова
Наскоро Анна Мария навърши 62 години, а меломаните у нас я помнят като музикалната редакторка на култовите предавания "Тик-так" и от "Пулсиращи ноти" по БНР. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

На 2 септември роднини, приятели и близки ще имат възможност да си вземат последно сбогом с известната като гласа на популярната музика у нас - Анна Мария Тонкова, предава БГНЕС.

Поклонението пред тленните й останки ще бъде в базиликата "Света София" от 13:00 часа. Музикалният директор и един от създателите на БГ Радио – Анна Мария Тонкова - почина на 30 август след тежко боледуване.

Наскоро Анна Мария навърши 62 години, а меломаните у нас я помнят като музикалната редакторка на култовите предавания "Тик-так" и от "Пулсиращи ноти" по БНР.

Онкологичното заболяване спря уважаваната журналистка от работа през юли тази година.

През ноември 2012 г. тя бе оперирана от рак, а за последен път публиката я видя на годишните награди на медията, които се излъчиха на 24 май т.г. с концерт в центъра на Благоевград.

Анна-Мария Тонкова е родена в София.

От детска възраст свири на пиано. Има сестра-близначка, която се е родила 20 минути по-рано и се казва Мари-Ана. Средното си образование завършва в музикалното училище "Любомир Пипков".

По-късно завършва висше в Държавната консерватория със специалност "Пиано и теория на музиката".

Тя участва в създаването на радио "Експрес" през 1992 година. Работила е в БГ Радио в продължение на дълги години, където беше редактор и водещ на различни предавания.

#Ана Мария Тонкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници