ВМРО: Местан позволи, Орешарски да маха областни!

ВМРО: Местан позволи, Орешарски да маха областни!
A A+ A++ A

ВМРО призовава министър-председателят Пламен Орешарски да изтегли областните управители от квотата на ДПС, които предизвикаха протести в Благоевград и в Пловдив и предупредителни декларации в други градове. Искането на ВМРО идва след изказването на лидера на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, че партията му няма номинации и че Орешарски може да разполага свободно с назначенията. Сега вече няма никакво оправдание тези нежелани хора да остават на постовете си.

ВМРО и днес протестира в Благоевград срещу назначението на Муса Палев за областен управител. Представители на ВМРО дори нахлуха в залата на Общинския съвет в града, където Георги Васев настоя местният парламент да вземе становище и прочете емоционална декларация.

В залата настана смут, след като двама от общинските съветници се противопоставиха на такова решение. Това бяха Злата Сотирова от „Лидер” и  Илко Стоянов от партията на Светльо Витков. Именно тогава групата на ВМРО влезе в залата с възгласи „Муса вън от областната управа“ и „Долу ДПС“.

В крайна сметка Общинският съвет прие декларация, в която се осъжда назначението и се определя като недопустимо.От ВМРО в Благоевград продължават отпора срещу областния управител от ДПС.

#Орешарски протест #ВМРО #Благоевград #областен управител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници