Сергей Станишев: Държавата се ангажира да подпомогне първокласниците за първия учебен ден

Сергей Станишев: Държавата се ангажира да подпомогне първокласниците за първия учебен ден
Станишев добави, че „можем да просперираме само с образована нация“, а темата за образованието е приоритетна за БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Една от първите мерки, с които се ангажираме, наред със спешните мерки в енергетиката, е за първия учебен ден държавата да подпомогне първокласниците“, заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев на среща в парламента с ръководството на партия „Глас народен“, предава „Фокус“.

„Сериозна реформа се прави със сериозни дискусии и обществено съгласие. Едно дете тръгва на училище един път в живота си и държавата трябва да помогне на това дете да запомни този ден“, каза още социалистът.

Станишев добави, че „можем да просперираме само с образована нация“, а темата за образованието е приоритетна за БСП.

„Децентрализацията на училищата беше стартирана бързо и трябва да се изчистят деформациите, които са натрупани в годините“, добави той.

„Много неща трябва да се променят в образованието. Приоритет за БСП като лява политическа сила е публичното образование“, подчерта Станишев.

„В училището е загубен елементът на възпитанието. А училището има обществена функция. Готови сме да водим разговори - как да променим настоящото статукво“, каза лидерът на БСП.

„За мен е абсурд да има толкова много учебници по един предмет. Трябва систематизиране“, смята Станишев.

„Първото условие за каквато и да е политика е възстановяването на демократичния процес в България. В последните 4 години се тръгна към възстановяване на модела партията държава“, коментира Станишев.

Според него партийното начало в бъдещия кабинет не е водещо.

„Тази програма е открита“, каза Станишев и добави, че „добре осъзнава, че българите живеят много трудно и правителството всеки ден ще трябва да доказва, че работи в интерес на хората“.

#Сергей Станишев #образование #"Глас народен"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници