Цветанов: Несериозно е да се твърди, че съм разпореждал да се трият записи

Цветанов: Несериозно е да се твърди, че съм разпореждал да се трият записи
Бившият вътрешен министър обясни, че няма отговор на въпроса защо досега не е изтекъл запис на разговори с негово участие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов нарече несериозно твърдението, че след като е подал оставка, е разпореждал да се изтрие запис от СРС, предаде БНР.

Изявлението бе направено във Велико Търново по повод разпространения в сряда откъс от звукозапис, за който се твърди, че е направен през 2011 година на среща на партийния актив на ГЕРБ в Правец.

„Вие си задайте сами въпроса как е възможно министърът, който вече не е министър от 13 март, на 29 март да се обади в 4,40 и колко казаха там, за да разпореди изтриването, защото еди си какво имал за дадения служител, нещо такова беше написано. Разберете, това е толкова несериозно, че дори не си заслужава да го коментира човек“, коментира Цветанов.

„Те говорят за някакъв запис от 2011а, доколкото разбрах, който да бъде изтрит. А по закон всяко едно прилагане на специално разузнавателно средство, десетдневен е срокът, когато се преценява от прокуратурата, че могат да бъдат използвани тези записи за веществени доказателства в един съдебен процес, и всъщност, ако няма такова искане, това автоматически трябва да бъде изтрито. А и доколкото имах възможност да говоря с някои от нашите колеги, ами трябва да ви кажа, че то просто записът е бил много лошо качество и въобще това си е една манипулация от много неща, които може да бъдат изработени“, каза още той.

Бившият вътрешен министър обясни, че няма отговор на въпроса защо досега не е изтекъл запис на разговори с негово участие.

#Цветан Цветанов #СРС #Велико Търново #запис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници