Сидеров напусна консултациите при президента със скандал

Сидеров напусна консултациите при президента със скандал
Сидеров напусна със скандал извънредното заседание, след като президентът не уважи искането му медиите да бъдат допуснати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не сте поканили нито един протестиращ и създавате впечатление, че отново управляващите ще се договорят тайно от хората, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, след кото си тръгна със скандал от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Сидеров напусна със скандал извънредното заседание, след като президентът не уважи искането му медиите да бъдат допуснати и да слушат докладите и становищата на участниците в съвета, съобщи Стандарт.нюз.

„Преди малко призовах за отговорно поведение на политиците и ще го направя отново“, реагира Плевнелиев. „Извън политическите и пропагандните искания в тази държава има закони, които е редно да се спазват“, обърна се държавният глава към Сидеров.

„Законите и Конституцията изрично определят, че КСНС заседава при затворени врати. Аз съм гарант, че след заседанието ще бъда максимално коректен и ще обявя публично какво сме свършили“, обясни Плевнелиев.

Сидеров обаче не остана доволен и напусна залата.

Сидеров призова президента да удължи работата на парламента поне с 10 дни след като и ДПС му върне мандата, защото според конституцията няма краен срок, в който да бъде съставен служебен кабинет. В тези 10 дни парламентът трябва да гласува промените в изборния закон, Закона за енергетиката, правилата за сключване на договори с топлофикациите и разформироването на ДКЕВР, поясни атакистът.

#ДПС #правителство #Парламента #КСНС #протестиращи #Росен Плевнелиев #"Атака" #Волен Сидеров #Консултативния съвет за национална сигурност при президента #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници