Остри реакции след решението за закон, който да забрани ТикТок в САЩ

Остри реакции след решението за закон, който да забрани ТикТок в САЩ

pixabay

A A+ A++ A

Остри реакции след решението на американския Конгрес да одобри закон, който може да доведе до забрана на ТикТок в Съединените щати.

Изпълнителният директор на социалната мрежа Шоу Зи Чу призова потребителите на ТикТок да изразят недоволството си и да не допускат приложението да бъде забранено. Той подчерта, че това е цензура и отнемане на конституционни права и допълни, че забраната би довела до загубата на хиляди работни места.

Според законопроекта, китайската компания-собственик Байт Денс трябва да продаде дяловете си в рамките на 6 месеца. Ако това не стане, ТикТок ще бъде забранен на територията на Съединените щати. Законопроектът трябва да бъде гласуван и в Сената. Вече няколко години американските законодатели са на мнение, че китайското приложение е използвано за шпионаж от страна на Пекин.

От ТикТок отричат да имат връзка с властите в Пекин. Против приложението са се изказвали както бившият президент Доналд Тръмп, така и настоящият Джо Байдън. Въпреки това, в началото на кандидат-президентската кампания демократът също се сдоби с профил в платформата.

#САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници