Google, Amazon, Meta и Apple се събират на среща в София

Google, Amazon, Meta и Apple се събират на среща в София
A A+ A++ A

"Гугъл" (Google), "Епъл" (Apple), "Амазон" (Amazon), "Мета" (Meta) и още над 1000 представители на световния технологичен елит ще си дадат среща в столицата ни през 2025 г. Институтът INSAIT към Софийския университет "Св. Климент Охридски" спечели домакинството на един от най-престижните форуми в областта на криптографията и киберсигурността - Real World Crypto Symposium (RWC).

От 26 до 28 март 2025 г. София ще посрещне световния технологичен елит за обсъждане на някои от най-актуалните теми в сферата на онлайн сигурността, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

След Торонто, Токио, Амстердам, Ню Йорк и Пало Алто, столицата ни ще бъде домакин на водещите световни технологични компании и изследователски центрове в областта на киберсигурността и криптографията, сред които са "Гугъл", "Амазон", "Мета", "Епъл" и други. Очаква се в дните на конференцията повече от 1000 представители на бизнеса и науката от целия свят да вземат участие в нея.

Домакинството на INSAIT и София бе официално обявено на RWC’24, което се провежда през тази седмица в Торонто, Канада. Домакинството на световния форум е поредно признание за ролята, която играе институтът INSAIT и е стъпка към позиционирането на България като център за развитие на технологии на регионално и световно ниво, отбелязват от МОН.

По време на конференцията участниците ще представят и обсъдят най-новите проучвания, свързани с криптографията и информационната сигурност, като конфиденциалност и кохерентност на данните, аутентификация и други. Ще бъдат представени решения по казуси, които засягат сигурността на милиарди потребители на някои от най-популярните онлайн услуги в света.

INSAIT - Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в София, България, е първият в Източна Европа, който предлага условия за работа на световно ниво, съответстващи на тези във водещите западни университети и институти. Институтът е структуриран като специално звено към Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е създаден в партньорство с швейцарските ЕТН Zurich и EPFL, два от най-добрите технологични университети в света. Водещи учени от топ американски, европейски и израелски университети, и изследователски лаборатории ръководят и съветват института. Основният фокус на INSAIT е върху научните постижения: провеждане на изследвания на световно ниво, привличане на международни учени с изключителни постижения и обучение на следващото поколение студенти и технологични лидери.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите