Пуснаха мобилно приложение за подаване на сигнали срещу подкупни полицаи

Пуснаха мобилно приложение за подаване на сигнали срещу подкупни полицаи

стоп кадър

A A+ A++ A

Пуснаха мобилно приложение за подаване на сигнали за корупционно поведение на полицейските служители.

Модерното приложение осигурява възможност за бърз и удобен начин за подаване на сигнали за извършени престъпления, корупционно поведение, злоупотреба с власт и за други незаконосъобразни действия или бездействия на служителите на Министерството на вътрешните работи. Апликацията „Сигнали за корупция – МВР“ може да бъде свалена безплатно от Google Play и App Store и да бъде инсталирана на всеки мобилен телефон или таблет.

Приложението гарантира защита и сигурност на подателя на информацията, а неговата самоличност ще бъде запазена в тайна и няма да бъде разкривана, увериха от пресцентъра на МВР.

То надгражда съществуващите механизми за комуникация и предоставя възможност за прикачване на аудио и видео файлове, директно от устройството, на което е инсталирано.

Припомняме, че мобилната апликация е разработена в рамките на проект „Превенция и противодействие на корупцията“, финансиран по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. Стойността на проекта е за 3 781 323.99 лева. В рамките на реализираните дейности са проведени обучения на служители от Дирекция „Вътрешна сигурност“, разработен е специализиран софтуер, доставени са съвременно оборудване и функционални устройства.

#борба с корупцията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите