Меркел обяви подкрепа за президенската кандидатура на Плевнелиев

Меркел обяви подкрепа за президенската кандидатура на Плевнелиев
Росен Плевнелиев се срещна с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ
A A+ A++ A

В продължение на топлите си отношения с премиера на България Бойко Борисов, германският канцлер Ангела Меркел декларира подкрепа за кандидатурата за президент на Росен Плевнелиев, номиниран от партия ГЕРБ.

България стои много добре в международен план и правителството на премиера Бойко Борисов ще продължи тази тенденция, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на среща с кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев във вторник вечерта.

„До мен достигат много добри новини за България. Излъчвате само положителни сигнали за развитието на вашата страна, подкрепям ви и ви пожелавам успех на изборите", каза тя на Плевнелиев, съобщиха от ГЕРБ.

Кандидатът за президент от партията на Борисов подчерта волята на настоящото правителство да положи всички необходими усилия, за да превърне България в модерна и конкурентна част от европейската икономика.

Той благодари на Меркел за подкрепата и помощта, която България получава в сферите на икономиката и на борбата с корупцията и престъпността.

Плевнелиев и канцлерът на Германия разговаряха в рамките на дискусия за устойчивия икономически растеж през 21 век, проведена в Берлин. В нея взеха участие съветникът на американския президент Барак Обама и на ЕК, проф. Джерами Рифкин, както и представители на браншови и неправителствени организации.

По време на дискусията Плевнелиев обсъди с федералния министър по въпросите на околната среда, опазването на природата и сигурността на реакторите, д-р Норберг Рьотген, темата за енергийната ефективност. Кандидатът за президент на ГЕРБ посочи, че тя ще бъде сред основните приоритети в предизборната платформа на партията за предстоящите избори.

Германският канцлер Ангела Меркел и воденият от нея Християн-демократчески съюз изразяват подкрепа към Бойко Борисов и партията му още от времето, когато Борисов беше все още кмет на София. ХДС и ГЕРБ са членки на Европейската народна партия, европейското „семейство" на десните и християн-демократически партии.

#Росен Плевнелиев #Ангела Меркел #Германия #президентски избори #ГЕРБ #Бойко Борисов #Берлин #Канцлер на Германия #енергийна ефективност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници