Тръмп: Не виждам причина да се връщам в Twitter

Тръмп: Не виждам причина да се връщам в Twitter
A A+ A++ A

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че няма да се върне в Twitter, въпреки че профилът му беше възстановен. По време на виртуална среща, Тръмп обяви, че не вижда причина за това, съобщава The Hill.

"Не виждам причина да се върна. Те имат много проблеми в Twitter, виждате какво се случва там. Може да успеят, може и да не успеят", коментира Тръмп.

Той допълва, че е разбрал за анкетата на Мъск дали да бъде възстановен профилът му, в която участваха над 15 млн. души. Той е написал в профила си в собствената си мрежа Truth Social: "Гласувайте положително, но не се притеснявайте, няма да ходим никъде. Truth Social" е специална. 51.8% от тях гласуваха "за". Въпреки това Тръмп повтаря, че не вижда причина да се връща.

Милиардерът предпочита да остане в собствената си платформа, в която вижда по-добри резултати. Тръмп твърди, че взамодействието с потребителите в Truth Social е "феноменално" и изтъква проблемите на Twitter с ботове и фалшиви профили.

Въпреки това очакванията са, че в един момент Тръмп ще се завърне и в Twitter. Той вече обяви, че ще се кандидатира отново за президент на следващите избори след две години. Това означава, че ще са му от полза всички канали за достигане на максимален брой хора

Профилът на Тръмп в Twitter е сред най-популярните в платформата. Той има 87 млн. последователи, които се увеличиха с около 100 000 след възстановяването му. Последователите му в Truth Social са в пъти по-малко, тъй като и самата платформа се използва от значително по-малко хора.

#Twitter

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници